A RAGACSOS FEHÉR RIZS ÁLTALÁNOS
ELKÉSZÍTÉSI MÓDJA
-A HOZZÁADOTT VÍZ ARÁNYA VÁLTOZHAT A RIZS FAJTÁJÁTÓL ÉS
MINŐSÉGÉTŐL ( 1 / 1.1 - 1 / 1.5)
-Rizsfőzők esetében csak az arányra kell ügyelnünk
-Tapasztalt rizskészítők szerint ha a rizst a víz hozzáadása után
félreteszik (20-25 p.-ig) és utána kezdik meg a főzést finomabb
eredményt érhetünk el
-Főzés közben megkeverni a rizst nem ajánlott
-Ázsiában gyakran tengeri algát, moszatot, babféléket és sok más
különböző gabonafélét kevernek a rizshez
-Tengeri sóval ízesíthető főzés elött is, de olajat inkább
főzés után ajánlott használni pl. pirított szezám olaj
-Sushi rizs készítésekor meg kell várni amíg a rizs teljesen kihül,
ecetet és más ízesítőket csak ezután ajánlott hozzáadni
-A Koreai Kimbap titka, hogy nem ecettel hanem szezám olajjal
ízesítik a rizst